Internationale wateren

Jonge start-ups leren bij tijdens Accelerator Programme

3 min
05-05-2023
Beeld Barbara Tan & Jesse Willems

Van 7 tot 9 maart was UAntwerpen the place to be voor student-ondernemers op zoek naar meer expertise. Tijdens het YUFE Accelerator Programme werden studenten uit negen Europese universiteiten intensief begeleid door kenners uit hun vakgebied. 

 

Volgens Barbara Tan van Universiteit Antwerpen biedt het programma een uitgelezen kans voor studenten, academici en professionals om de handen in mekaar te slaan. “De studenten kunnen zo hun ambities als ondernemer waarmaken. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een groeiend netwerk van Europese vernieuwers.” 

 

De jonge bezielers achter negen start-ups en spin-offs werden drie dagen lang gecoacht door (internationale) start-up-experts. Het doel? Kennis opdoen om hun onderneming naar een hoger niveau tillen. Tijdens de drie dagen intensieve training kwamen zo verschillende topics aan bod, zoals het geheim van de perfecte pitch en het belang van branding. 

 

Het was ontzettend boeiend om andere jonge starters te ontmoeten, en om te sparren met mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Cyprus, … zegt Kenneth Deckers. Hij is student bij UAntwerpen en richtte samen met William Dias Morais Yellowwood Marketing op, een bedrijf dat KMO’s marketingondersteuning biedt. 

quote image

“Met het YUFE Accelerator Programme dragen we ons steentje bij aan een groeiend netwerk van Europese vernieuwers.” 

Barbara Tan

Start, Grow, Sell 

Als slotakkoord konden de student-ondernemers nog genieten van een presentatie van Jürgen Ingels, Vlaams auteur en oprichter van ‘Clear2Pay’. Als wereldspeler in betalingstechnologie, was het bedrijf actief in 14 verschillende landen en had het 1200 werknemers in dienst voor het in 2014 voor 375 miljoen euro verkocht werd. 

 

De lessen die hij – met vallen en opstaan – tijdens zijn succesvolle carrière leerde, bundelde Ingels in zijn boek ‘Start, Grow, Sell’. Als kers op de taart sloot het YUFE Accelerator Programme dus af met een gelijknamige lezing, gevuld met do’s & don’ts voor de jonge ondernemer.

Deel dit artikel