Internationale wateren

Drie studenten naar buitenland met beurs UAntwerpen

2 min
02-08-2023
Tekst Lise Wouters
Beeld Amber Swinnen

Sinds 2022 reikt het FIS (‘Fund for International Studies’) jaarlijks studiebeurzen uit aan masterstudenten of jonge alumni, om te kunnen studeren in het buitenland. Dit jaar viel de eer aan Amber Swinnen, Sebastiaan Esselens en Lucas Ulenaers.

 

De beurzen worden jaarlijks uitgereikt aan studenten of alumni die maximum drie jaar afgestudeerd zijn na het behalen van een masterdiploma aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie. Dat ze nu in het buitenland prestigieuze opleidingen kunnen volgen, is een droom voor de studenten.

 

“Door een internationale studie worden deze studenten gevormd tot kritische professionals met een globale, multiculturele mindset,” vertelt Dimitry Beuckelaers, coördinator bij het Universiteitsfonds van UAntwerpen. “Dat heeft natuurlijk een significante impact heeft op hun ontwikkeling.”

 

Amber Swinnen is een van de gelukkige studenten die een beurs ontvangt. Zij studeert Sustainability Engineering aan UAntwerpen en kan dankzij de steun van het FIS de Master of Science in Energy and Sustainability aan Northwestern University (USA) gaan volgen.

 

Diverse groepen

 

Swinnen kijkt enorm uit naar de internationale contacten die ze zal leggen aan Northwestern University. “De universiteit creëert relatief kleine klassen, en voor de aanvang van de lessen worden er online ontmoetingsmomenten georganiseerd. In mijn groep zit een heel diverse populatie, met 60% internationale studenten van over heel de wereld, van Canada over Chili tot Taiwan.” Met enkele van die studenten zal ze ook een consultancy project bij een bedrijf uitvoeren in het laatste trimester, om haar voor te bereiden op de bedrijfswereld.

quote image

Door een internationale studie worden deze studenten gevormd tot kritische professionals met een globale, multiculturele mindset.

Dimitry Beuckelaars

“Northwestern University is één van de topuniversiteiten wereldwijd”, gaat Swinnen verder. “Ik zal me er verder kunnen specialiseren in energie en duurzaamheid, om zo een carrière te kunnen uitbouwen in die domeinen.” Daarnaast is niet alleen de financiële kant van het verhaal interessant voor Swinnen, zo vertelt ze. “Het geeft ook emotioneel een duwtje in de rug om de steun van Universiteit Antwerpen mee te hebben.”

 

Het uitreiken van de beurzen wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Universiteitsfonds van UAntwerpen. Wil jij bijdragen en zo mee de toekomst bepalen? Als je aan UAntwerpen een gift doneert van 40 euro of meer, dan recupereer je dankzij een fiscaal attest 45% van je gift via je personenbelasting. Een win-win voor én het goede doel én voor jou als schenker. Meer info over doneren vind je op de website van het Universiteitsfonds UAntwerpen.

Deel dit artikel